“Oscarurile presei clujene” și lansarea celui de-al 15-lea anuar al APPC

Gala Presei Clujene, singurul eveniment de gen din provincie, a avut loc vineri seara, 27 noiembrie, online, de la Casino-Centrul de CulturĂ Urbană, organizat  de Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC), în parteneria cu Ambasada Germaniei.

În competiția premiilor au fost înscrise câteva zeci de articole, jurizate de un juriu independent, din București. Categoria Euro 2020 a constat în două premii decernate de Ambasada Germaniei.

Juriul pentru toate categoriile Galei Presei Clujene este compus din Alison Mutler (fost corespondent-șef pe România al Associated Press, actual redactor la secția engleză a Universul.net), Luiza Vasiliu (editor coordonator Scena9) și Sebastian Zachmann (redactor la Adevărul).

Mulțumiri

APPC mulțumește partenerilor tradiționali care, în ciuda dificultăților prin care trece economia, au rămas alături de noi, dar și partenerilor noi: MOL România, E.ON SERVICII, NTT Data România, AROBS Transilvania Software, BOSCH, Utilben, Ofta Medical Clinic, Makers Cafe Cluj, IntelGlobalis, Vitrina Advertising, Asociația Daisler, Trend Communication, RSM Romania, Editura Școala Ardeleană.

În competiție au fost înscrise 76 de articole, scrise de 30 de jurnaliști.

Conducerea asociației, formată din cinci jurnaliști clujeni, nu a trimis texte în concurs pentru a se păstra echidistanța.

Tot vineri a fost lansat Anuarul aniversar APPC#15 ani, cuprinzând 51 de contribuții, subiecte de presă  valoroase și fotografii de presă. Apar 48 de jurnaliști clujeni și 3 fotoreporteri. Este al 13-lea Anuar lansat de APPC.

Câștigătorii 

Premiile de excelență:
1. Codruța Simina – Asociația drepturilor deținutului Liviu Dragnea a lansat operațiunea “decese fictive de COVID”
2. Valentin Șchiopu – „Nesemnificativii”. „Pentru copilul meu nenăscut”
3. Cătălin Suciu – Partea I REPORTAJ „Am vrut să-i tai capul copilului său nevinovat, să i-l dau în brațe și să simtă și el ce-am simțit eu!”; Partea a II- Din Germania, după 30 de ani. „Revoluția ne-a distrus toată familia, ne-a destrămat-o. Eu mi-am salvat copiii!”

EU2020 – oferite de Ambasada Germaniei
1. Adina Oșan – REPORTAJ: Sfântu Gheorghe – oază de Deltă şi mare, unde turismul a bătut pescuitul. Amintiri din vremea sturionilor – FOTO, VIDEO
EU2020 Radio/TV
1. Péter Lepedus-Sisko – VIDEO Doi srilankezi în Harghita – O poveste despre ură și dezinformare

Politic/Administrație
1. Valentin Șchiopu – Doamna și vagabonzii
2. Cătălin Suciu –  Copilul care nu apare niciodată în informările ISU
3. Cosmina Fernoagă – EXCLUSIV: A primit într-un singur an 14 apartamente în Cluj-Napoca de la fiul său, un modest angajat al Aeroportului. Cine este consilierul județean care n-are loc de muncă dar care stă pe un imperiu imobiliar

Jurnalism comunitar
1. Valentin Șchiopu – Povestea tinerei care și-a oferit apartamentul bolnavilor de cancer care vin la tratament în Cluj
2. Răzvan Robu – Familia de pădurari a deputatului ”Drujba Apusenilor” acuzată că rade pădurile din Cluj și Alba
3. Mihai Prodan –  Clujul tolerant nu suportă sri lankezii, vecinii au făcut petiție împotriva unui angajator care a adus 22 de migranți legali. ”Din prima zi vecinii au chemat Poliția”

IT/Inovare
1. Valentin Șchiopu – Dr. Cătălin Dimir: „Avem de-a face cu generații întregi de pacienți traumatizați. Stomatologia digitală schimbă complet perspectiva”
2. Cristina Beligăr – Interviu în realitate virtuală cu Cristian Anton, cofondatorul aplicației MeetinVR. Din Cluj, în Copenhaga, despre viitorul întâlnirilor de business
3. Mihai Prodan – Cibersecuritatea în Silicon Valley-ul României. Am vorbit cu șeful combaterii criminalității informatice ca să-ți arătăm cum să te protejezi de hackeri. Și pericolul ascuns: ”eu mă îngrozesc”

Sănătate
1. Bianca Preda – Un tânăr a murit cu zile chiar în ziua externării dintr-un spital din Cluj-Napoca! Răspunde cineva pentru viața colegului nostru Dan Porcuțan, oprită la 30 de ani?
2. Valentin Șchiopu – Medicii unui „spital COVID” din Cluj: Suntem sacrificați!
3. Mihai Prodan – Am fost la întâlnirile Alcoolicilor Anonimi din Cluj: unii cer ajutor după ce au pierdut aproape tot sau chiar tot. ”Durerea e cel mai bun profesor și deseori singurul”

Vă invităm să vizionați Gala Presei Clujene 2020:

1 thought on ““Oscarurile presei clujene” și lansarea celui de-al 15-lea anuar al APPC

  1. Pingback: „Oscarurile presei clujene”: „ar trebui să facem o sărbătoare pentru fiecare materialpremiat în seara asta” – APPC – Asociația Profesioniștilor din Presa Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *