Știrea de presă locală, onorată la ediția a 6-a Galei Premiilor Presei Clujene

Cea de-a sasea ediție a Galei Premiilor Presei Clujene, organizata de Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj (APPC) va putea fi urmărită online. Acest eveniment de excelență pentru mass-media locală este singurul de profil din afara Bucurestiului.

Astfel, Gala va fi transmisă online joi, 16 decembrie 2021,  ora 18.00, pe pagina de Facebook ”Asociația Profesioniștilor din Presă-Cluj (APPC) Cluj”.

Gala se va desfășura sub înaltul patronaj al Ambasadei Germaniei la București. APPC va decerna, cu această ocazie, nu mai puțin de 14 premii pentru cele mai valoroase articole scrise de jurnaliștii clujeni.

Totodată, APPC Cluj va fi lansa o noua editie, a 14-a, a Anuarului APPC, volum care reunește cele mai valoroase articole publicate de gazetarii clujeni în ultimii doi ani și care face parte dintr-o colecție publicată anual, incepand din 2006. Anuarul este practic o mini-istorie a mass-mediei clujene si implicit a Clujului contemporan.

“După doi ani de pandemie, efectele se resimt la nivelul presei locale, așa cum se resimt la nivelul întregii societăți. Gala Premiilor Presei Clujene există în continuare datorită partenerilor noștri, cărora le mulțumim pentru susținerea constantă pe care ne-au arătat-o. In 2021, cu susținerea lor, premiem cele mai bune materiale din presa locală și punem în lumină efortul și munca oamenilor care ne ajută să înțelegem mai bine realitatea în care trăim și să facem diferența dintre adevăr și minciună”, a declarat Codruta Simina, președintele APPC.

APPC multumeste partenerilor care sprijina proiectele asociatiei.

Premiile Presei Clujene

Jurnaliștii clujeni au înscris un numar de 76 articole la „Oscarurile” Presei Clujene. Premiile APPC se decernează în acest an pentru mai multe categorii: Premiul Știrea anului 2021 (cu locurie 1-3), Politic/Administrație, Jurnalism comunitar, IT/Inovare, Sănătate, Jurnalism pe teme de educație, Jurnalism de mediu. De asemenea 3 premii de Excelență: Premiul special pentru jurnalism cultural, Premiul special pentru jurnalism narativ/storytelling, Premiul special pentru jurnalism sportiv.
Valoarea totala a premiilor oferite de sponsori si asociatie e de peste 8000 euro.
Membrii Colegiului de Conducere al APPC nu participă la concurs.

Juriul

Juriul pentru toate categoriile este format din Ramona Ursu (jurnalist), Ana Poenariu (jurnalist de investigatii la RISE PROJECT) și Razvan Lutac (jurnalist de investigatii la Libertatea).

APPC mulțumește partenerilor tradiționali care, în ciuda dificultăților prin care trece economia, au rămas alături de asociatie, dar și partenerilor noi: MOL România, E.ON Romania, NTT DATA România, AROBS Transilvania Software, Envipco, Spark School, Electric Castle, UNTOLD, XPN-Interglobalis, WINGS, Vitrina Advertising, Trend Communication, Editura Școala Ardeleană si Typro.

Despre APPC

Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC) a luat ființă în 2005, fiind o organizație reprezentativă a presei clujene. Ea numără 54 de jurnaliști activi și alte câteva zeci de membri susținători, majoritatea foști jurnaliști. De-a lungul celor 16 ani de activitate, APPC a organizat dezbateri, training-uri și manifestări de solidarizare sau protest, și a luat frecvent poziție în chestiuni privind derapajele de la deontologie, cu scopul declarat de a crește gradul de profesionalizare al jurnaliștilor și de a proteja libertatea presei. Din 2006 APPC editează Anuarul Presei Clujene, care reunește cele mai bune articole din presa clujeană, iar din 2015 organizează Gala Presei Clujene, în care premiază cele mai bune articole de presă ale ultimului an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *