Conditiile de participare la Premiile APPC 2021

Asociația Profesioniștilor de Presă din Cluj (APPC) anunta începerea concursului pentru ediția din 2021 a premiilor acordate jurnalistilor clujeni

Anul acesta avem șapte categorii de premii și trei premii speciale. Concurenții pot înscrie un singur material pentru fiecare categorie, cu mențiunea că, în afara premiilor speciale, toate materialele înscrise în concurs trebuie să se refere la subiecte locale. Pentru categoria Știrea anului în 2021, pot participa concurenți cu știri din toată țara, cu condiția ca aceștia să fie angajați ai instituțiilor de presă locale.

De asemenea, vă rugăm să verificați, înainte de a trimite materialele, dacă acestea sunt redactate în conformitate cu normele Codului Deontologic aprobat de Clubul Român de Presă, asumat prin statut de APPC (Art. 22).

Materialele care nu respectă criteriile enunțate mai sus vor fi declarate neeligibile pentru concurs.

Juriul pentru ediția din 2021 este format din: Ana Poenariu (RISE Project), Ramona Ursu, jurnalist freelancer și Răzvan Luțac (Libertatea).

Vă rugăm să transmiteți materialele voastre, cu link acolo unde este posibil, la adresa de mail presa.clujeana@gmail.com, specificând la Subiect: pentru premiile APPC. De asemenea, vă rugăm să specificați pentru fiecare material înscris în concurs, categoria de premii pentru care concurează materialul.

Data finală pentru înscrierea în competiție este 28 noiembrie, la ora 00.00.

Premiile APPC, ediția a VI-a, din 2021, sunt susținute de: Ambasada Germaniei în România, AROBS, NTT Data, EON România, MOL România, Transylvania College, UNTOLD, Electric Castle și Envipco.

Iată categoriile la care pot fi înscrise materiale:

Premiul Știrea anului 2021 – susținut de Ambasada Germaniei

Premiul I 500 E
Premiul al II-lea 300 E
Premiul al III-lea 200 E

Pentru următoarele categorii, premiile vor avea următoarele valori

Premiul I – 500 E
Premiul al II-lea – 250 E
Premiul al III-lea – 150 E

Politic/Administrație
Jurnalism comunitar
IT/Inovare
Sănătate
Jurnalism pe teme de educație
Jurnalism de mediu

Excelență

Premiul special pentru jurnalism cultural – 500 E
Premiul special pentru jurnalism narativ/storytelling – 500 E
Premiul special pentru jurnalism sportiv – 500 E

Membrii Colegiului de Conducere al APPC nu participă la concurs.

1 thought on “Conditiile de participare la Premiile APPC 2021

  1. Pingback: COMUNICAT DE PRESA. Cea de-a șasea ediție a Premiilor Asociației Profesioniștilor de Presă din Cluj va celebra jurnaliștii locali și misiunea lor esențială de a servi interesul public – APPC – Asociația Profesioniștilor din Presa Cl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *