Adio, Csomafáy Ferenc!

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) anunță cu tristețe dispariția cunoscutului jurnalist maghiar, membru fondator APPC, Csomafáy Ferenc.
Jurnalist, redactor, fotoreporter şi profesor. S-a născut în 13 mai 1936, la Cluj. După terminarea liceului a studiat la Institutul de Teatru „ Szentgyörgyi István” din Târgu- Mureş, absolvind apoi Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş- Bolyai”.
Primele sale articole şi fotografii apar începând cu anul 1958 în cotidianul Igazság, iar după terminarea studiilor superioare devine membru al colectivului de redacţie. Fotografiile şi reportajele sale sunt publicate în multe ziare prestigioase din România şi în străinătate.
În calitate de fotograf şi-a desfășurat activitatea la Muzeul de Istorie al Transilvaniei. Din anul 1990 a lucrat ca fotoreporter, redactor la cotidianul Romániai Magyar Szó. Expoziţia „Portrete transilvănene” a fost prezentată în sălile de expoziție din România şi Ungaria, iar expoziția „Luminile scenei” la Cluj.
A publicat în presa scrisă şi în presa online.
Membru fondator al Asociaţiei Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC). Este membru al Uniunii Jurnaliștilor Maghiari din România (MÚRE).
APPC transmite condoleanțe rudelor
Dumnezeu să-l odihnească!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *