Training APPC: principiul „online to print” sau care este viitorul jurnalismului local în era digitală

Workshop: Jurnalismul quality în era digitală

24-25 martie 2017 | Centrul Cultural German, str. Universității 7-9

Daniel KochCentrul Cultural German organizează, în parteneriat cu Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC), un workshop pentru jurnaliștii cu experiență din Cluj-Napoca pe tema provocărilor și șanselor presei quality în era digitală. Cum se mai poate impune astăzi jurnalismul tradițional, de calitate în fața bloggerilor, a utilizatorilor de rețele sociale deveniți autori, a fenomenelor de click- bait și fake news? Această întrebare principală va fi abordată de către un specialist german în cadrul workshopului. Prin intermediul exemplelor din jurnalismul cultural, Daniel Koch va prezenta cum poate funcționa jurnalismul quality în mediul online, care sunt criteriile principale ale prezenței online a unui ziar și cum se poate obține o mai mare valoare din conținut de calitate și variat (de exemplu, interviuri exclusive).

Program:
24 martie, 18:00 – 20:00 : Introducere

25 martie, 10:00 – 17:00 : Workshop

Workshopul va avea loc în limba engleză iar participarea este gratuită.

Cei interesați se pot înscrie până în 15 martie cu o scurtă prezentare despre ei (numele și locul de muncă actual) laprog@kulturzentrum-klausenburg.ro. Persoanele selectate pentru a lua parte la workshop – în limita locurilor disponibile -vor fi anunțate până în 20 martie pe e-mail.

Din 2014, Daniel Koch este redactorul șef al revistei Intro, cea mai titrată revistă de cultură pop din Germania, cu 100.000 exemplare. Cu un puternic background în jurnalismul cultural, Koch a fost înainte redactor la revista Festivalguide și redactor online la ediția germană a revistei Rolling Stone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *