Start la înscrieri pentru Premiile APPC 2018

Published September 19, 2018

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) va organiza, în 17 octombrie, „Gala Premiilor APPC 2018”, cel mai important eveniment din Transilvania al breslei, în cadrul căruia sunt premiați jurnaliștii clujeni care au scris cele mai bune articole în ultimul an.

Înscrierile pentru ediția din 2018 a Premiilor APPC încep din 18 septembrie și durează până în data de 30 septembrie, ora 24.

Obiectivele Galei Premiilor APPC sunt creșterea gradului de profesionalizare al jurnaliștilor, îmbunătățirea calității presei și promovarea bunelor practici în actul jurnalistic.

La fiecare ediție textele aflate în concurs au fost jurizate de unii din cei mai valoroși jurnaliști din România: Liviu Avram – redactor șef-adjunct „Adevărul”, Paul Radu – redactor-șef „Rise Project”, Grigore Cartianu – ex-redactor-șef „Adevărul”, Ovidiu Nahoi – redactor-șef RFI, Dan Turturică – redactor șef al www.Digi 24.ro, Mircea Vasilescu – editorialist „Dilema Veche” etc.

Anul acesta APPC în colaborare cu partenerii va acorda următoarele premii:
I. Interviu
II. Anchetă
III. Reportaj/Feature

De asemenea, se vor acorda următoarele premii speciale:

I. Jurnalism economic
II. Premiul pentru exclusivitate – se va alege dintre acele știri originale publicate în premieră de jurnaliști care muncesc în regim de cotidian
III. Politic/administrație
IV. Jurnalism cultural
V. Premiul pentru cel mai bun articol având ca subiect Centenarul.
VI. Premiul pentru cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism

REGULAMENT
Pot să se înscrie la competiție jurnaliști care își desfășoară activitatea în județul Cluj (nu este obligatoriu să fie membri APPC)

Articolele trebuie să fi apărut într-o publicație print sau online (sunt excluse blogurile) în perioada 2 aprilie 2017 – 18 septembrie 2018

Pentru a se înscrie jurnaliștii interesați sunt rugați să trimită linkuri la articole pe adresa presa.clujeana@gmail.com. Dacă articolul nu este publicat online, se vor trimite textele.

Subiectul e-mailului trebuie să fie „PREMIILE APPC”. E-mailul trebuie să conțină numele jurnalistului, categoria la care înscrie fiecare articol și publicația la care activează.

Jurnaliștii pot înscrie câte un articol la fiecare categorie.

Câștigătorii vor primi pe lângă diplome și sume consistente de bani (câștigătorii vor suporta taxele care se plătesc la bugetul de stat).

Gala de premiere va avea loc pe data de 17 octombrie 2018 la centrul de cultură urbană „Casino” din Parcul Central al orașului.

Mulțumim pentru sprijin partenerilor noștri principali NTT Data, Farmec SA și AROBS care au înțeles că este în interesul comunității clujene să avem o presă de calitate, puternică și independentă.

Va urăm succes,
Conducerea APPC

No Response to “Start la înscrieri pentru Premiile APPC 2018”

Leave a Comment