Start la înscrieri pentru Premiile APPC

Published April 1, 2017

Înscrierile pentru ediția 2017 a premiilor Asociației Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) încep astăzi și durează până pe data de 14 aprilie.

galaappccastigatorii

Anul acesta APPC în colaborare cu partenerii va acorda următoarele premii:
I. Interviu
II. Anchetă
III. Reportaj
IV. Opinie
V. Jurnalism cultural
VI. Economie și inovație (Pe lângă textele pe domeniul economic se pot trimite articole care vizează spiritul inovativ în orice domeniu, de exemplu, dar nu numai, cercetarea, tehnologia informației şi alte servicii)
VII. Premiul pentru cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism
VIII. Premiul pentru jurnalism comunitar (articolele trebuie să aibă ca subiect comunitatea clujeană)
REGULAMENT
Pot să se înscrie la competiție jurnaliști care își desfășoară activitatea în județul Cluj (nu este obligatoriu să fie membri APPC)
Articolele trebuie să fi apărut într-o publicație print sau online (sunt excluse blogurile) în perioada 8 mai 2016 – 1 aprilie 2017
Pentru a se înscrie jurnaliștii interesați sunt rugați să trimită linkuri la articole pe adresa presa.clujeana@gmail.com. Dacă articolul nu este publicat online, se vor trimite textele.
Subiectul mailului trebuie să fie „PREMIILE APPC”.
Mailul trebuie să conțină numele jurnalistului, categoria la care înscrie fiecare articol și publicația la care activează.
Jurnaliștii pot înscrie câte un articol la fiecare categorie.
Câștigătorii premiilor I vor primi pe lângă diplome și suma de 500 de euro (câștigătorii vor suporta taxele care se plătesc la bugetul de stat).

JURIUL
Premiile vor fi acordate de un juriu format din Dan Turturică (Redactor-șef www.digi24.ro), Ovidiu Nahoi (redactorul-şef al RFI România) și Mircea Vasilescu (ex redactor-şef Dilema Veche 1998 -2015, în prezent redactor; editorialist Adevărul).
Premiul pentru „Cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism” va fi acordat de un juriul format din cadre didactice al Facultății de Jurnalism, iar premiul pentru „Jurnalism comunitar” va fi acordat de un juriu special (care va fi anunțat în curând).
Gala de premiere va avea loc pe data de 5 mai 2017 la centrul de cultură urbană „Casino” din Parcul Central al orașului și se desfășoară sub patronajul Ambasadei Germaniei la București.
Partenerii noștri pentru ediția 2017 a Premiilor APPC sunt NTT Data (partener principal), E.ON Gaz, Farmec, TIFF.

Va urăm succes,
Conducerea APPC

No Response to “Start la înscrieri pentru Premiile APPC”

Leave a Comment