Deadline-ul textelor pentru secţiunea Jurnalism comunitar va fi prelungit. Articolele, evaluate de un juriu distinct

Published April 15, 2017

premiujurnalismcomunitarÎntrucât secţiunea de Jurnalism comunitar reprezintă o iniţiativă nouă în rândul premiilor Galei Presei Clujene şi va fi jurizată de un juriu distinct faţă de cel de la restul secţiunilor (cu excepţia premiului pentru articolul scris de un stdudent), am luat decizia prelungirii deadline-ului acestei categorii cu o săptămână, până vineri 21 aprilie 2017.

Juriul acestei secţiuni va fi alcătuit din: Ciprian Rus (reporter Formula AS, ex redactor şef Monitorul de Cluj, fost redactor şef adjunct Capital), Viorel Nistor (lector la Departamentul de Jurnalism al FSPAC – UBB, cu 15 ani de experienţă jurnalistică, în special în presa locală) şi Simona Şerban (director executiv Fundaţia Comunitară Cluj).

Facem unele precizări suplimentare, în speranţa că vă vom convinge pe cât mai mulţi dintre voi să trimiteţi texte la această categorie.

Ideea acestei secţiuni a pornit din dorinţa de a încuraja realizarea de articole de calitate care vizează probleme specifice comunităţilor clujene (din municipiul Cluj-Napoca sau din judeţ) şi care reuşesc să genereze un efect benefic în sânul acestora. Chiar dacă au un caracter local, subiectele pot fi abordate atât de publicaţiile locale cât şi de cele cu orientare naţională. Vă reamintim că, la fel ca la restul categoriilor, premiul I constă în 500 de euro.

Juriul are în vedere articole care contribuie la schimbarea în bine a vieţii  locuitorilor Clujului (sau ai altor localităţi din judeţul Cluj), prin modalităţi cum ar fi: dezvăluiri legate de practici incorecte ale unor instituţii publice sau ale altor entităţi cu impact în viaţa comunităţii; propunerea / prezentarea de soluţii, strategice, inovative, la probleme locale care afectează locuitorii; inter-conectarea mai multor factori cheie care au rol în rezolvarea unor situaţii problematice; prezentarea unor persoane cu situaţii sociale mai speciale sau radiografierea unor comunităţi care se confruntă cu nevoi sociale stringente.

Îi asigurăm pe cei care au trimis deja texte, până la deadline-ul anunţat iniţial pentru toate secţiunile, că prelungirea termenului limită nu va influenţa în niciun fel procesul de jurizare. Îi invităm în acelaşi timp pe cei care nu au trimis încă articole şi o pot face să nu ezite, ajutându-ne astfel să asigurăm o competitivitate cât mai ridicată.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm articolele pe adresa:

presa.clujeana@gmail.com

Succes!

No Response to “Deadline-ul textelor pentru secţiunea Jurnalism comunitar va fi prelungit. Articolele, evaluate de un juriu distinct”

Leave a Comment